Szakmai sminkesek cikkei, újdonságok, tesztek, hírek...

MonumentalMakeup

Nyári Smink

Gali Renáta cikke

2014. szeptember 02. - artbalance

A nyári smink terén szinte minden évben gondolkodhatunk a két végletben, a natúr és az erős sminkben. Ilyenkor előkerülnek az élénk szenhéjszínek -orchidealila, türkizkék- ami nagyon jól tud mutatni a barna bőrön, valamint a nyári sminkek nélkülözhetetlen kellékei, a bronzosítók is. Napszemüveg viselésekor szemünk helyett hangsúlyozhatjuk ajkainkat.

Mivel a nagy meleg és a smink nem annyira jó barátok, ezért az alapozót nyugodtan cseréljük le egy színezett hidratálóra, vagy akár el is hagyhatjuk. Amennyiben erőteljesebb, élénk színeket választunk, ügyeljünk rá, hogy megfelelően tartós legyen. Elég lehangoló tud lenni ugyanis egy elmaszatolódott kékség a szem körül. Arra nagyon figyeljünk, hogy hidratáló krémünk mellett ajakápolónk vagy rúzsunk is tartalmazzon fényvédőt.

Ugyan élénk, erősebb színekből is válogathatunk, én nappalra azonban kevesebb, visszafogottabb sminket részesítek előnyben, ez biztosan nem maszatolódik el, és a sok smink sem terheli meg feleslegesen a bőrt. A napbarnított bőrt hangsúlyozzuk bőrünkhöz illő árnyalatú bronzosítóval, de használhatunk valamilyen krémes állagú pirosítót is. Ez a melegben tartósabb lesz, mint a porpirosítók. A szempillákat szempillaspirállal hangsúlyozzuk. Szájfény vagy rúzs és már kész is a smink. 

Ha szemünket egy kicsit jobban szeretnénk hangsúlyozni, az arany, barna, és bronzos árnylatokkal gyönyörű nyári sminket készíthetünk magunknak.

Az erősebb smink nagyon jól mutat az esti bulikban, ilyenkor egész nyugodtan használjuk a merészebb árnyalatokat. Alapozót itt sem tartok feltétlenül szükségesnek, a barna bőrt bronzosítóval emeljük ki. A szemhéjpúder alá tegyünk szemhéjalapozót, így a színe intenzívebb, a sminkünk pedig tartósabb lesz. Az üzletek kínálataiban találkozhatunk krémes állagú szemfestékekkel is, ez is nagyon jó alap lehet, viszon fixálásként tegyünk rá hasonló színű port, így a krémes festék nem ül majd meg a szemhéjráncokban. Szemceruzából a tartósság érdekében inkább vízállót válasszunk.

Smink és strandolás. Lehetőség szerint a legkevesebb sminket viseljük. Ha strandra sem szeretnénk smink nélkül menni, szemceruzából és szempillaspirálból is válasszunk vízálló változatot, az arccsont kiemelésére egy leheletnyi krémpirosítót tegyünk. Bár napozás esetén a pirosítást elhagynám, hiszen nem túl szerencsés, ha a smink "belesül" a bőrbe.

A hasznos tippeket és a cikket köszönjük Gali Reninek!
Weboldala: www.renatagali.com
Facebook oldala: www.facebook.com/RenataGaliMakeUp
Reni_Gali_blog.jpg

 

 

 

 

 

 

 

További kellemes napot kívánunk minden olvasónknak!
MonumentalMakeup
www.monumental.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://monumental.blog.hu/api/trackback/id/tr336659985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása