Szakmai sminkesek cikkei, újdonságok, tesztek, hírek...

MonumentalMakeup

Nappali smink: reggeli mágia 10 percben

Gali Renáta sminkes cikke

2014. november 17. - artbalance

A hajnali kelés nem arról híres, hogy a legszebb arcunkat hozza elő kedvenc párnánkból. Azonban odafigyeléssel és gyakorlással könnyen készíthetsz magadnak friss és szép reggeli sminket, amivel biztosan jobb hangulatban és magabiztosan vághatsz neki napnak. A következőkben egy természetes hatású, bézses-barnás alapsmink lépéseit lesheted el, ami a legtöbb szemszínhez/formához és ruhához is jó választás.

nappali_lepesek1.jpg

Normál esetben nappali sminkünk alapvetően eltér az alkalmitól, hiszen mindennapi öltözékünkkel harmonizálva, természetes fényhez készítjük el. Épp ezért a természetességet mindig érdemes szem előtt tartanunk, a napi igénybevétel miatt pedig érdemes az esetleges korrigálásokhoz egy-két sminkszert is magunknál tartani. Persze van itt is néhány egyszerű technika, amivel a smink tartóssága növelhető, így kevésbé kell aggódnunk arcunk miatt a nap előrehaladtával. Lássuk ezeket választott sminkünk esetében!

 

Alapozás

Készíts bármilyen sminket, mindig oda kell figyelned, hogy azt megfelelően letisztított, előkészített bőrre vidd fel, különben még a legjobb anyagok használata mellett sem garantálható a tökéletes összhatás-fedés. A legjobb, ha az anyagot egyenletes-vékony rétegben viszed fel az arcodra, ezelőtt szükség szerint korrigáld a bőrhibákat! Az alapozást a púderezéssel zárjuk, ami segít fixálni a felvitt réteget.

 

A smink felvitele

Miután lealapoztad az arcodat, rátérhetünk a szem sminkelésére.

Ha használsz szemceruzát, akkor ennek segítségével kontúrozhatod a szemed, felül, és akár alul is, majd a természetesebb hatás érdekében a határozott vonalat fültisztító pálcikával satírozzuk el.

Ezután következhet a szemhéjpúder felvitele.

Itt egy kis külön tipp: feltehetően már jártál úgy, hogy a boltban kiválasztott szemhéjpúder otthon mégsem úgy mutatott használat közben, rosszabb esetben teljesen eltért attól, amit a vásárlás előtt kézfejedre kenve láttál. Ha nem megfelelő a termék pigmentáltsága, akkor sajnos ez előfordulhat, de ha van otthon szemhéj alapozód, akkor nagyon sokat javíthatsz az összhatáson. Ezt ecsettel, vagy az újaddal egyszerűen felviheted, ami egyenletes színt kölcsönöz szemhéjadnak, így a festék is mást mutat, másrészt a por beletapad a felvitt alapozóba, így a sminked tartóssága is megnő.

nappali_lepesek2.jpg

Visszakanyarodva a sminkünkhöz: használhatsz egy konkrét színt, vagy ha szimpatikusabb, több árnyalatot összemosva. Amennyiben egy színnel sminkelsz, vidd fel a festéket ecsettel, vagy applikátorral a szemhéjadra, az éles határvonalakat pedig satírozd el.

Ha úgy döntesz, hogy a több szín használata szimpatikusabb, úgy belülről kifelé haladva, a világosabbtól a sötétebbig vidd fel a színeket. A szemzugba világosabb árnyalat kerül, középre a közepes, a szem sarkába pedig a sötétebb. Ugyanezt megismételheted szemhéjad alsó részén is.

Fontos figyelned arra, hogy a leírtakat párhuzamosan kövesd mind két szemed esetében, mert menet közben könnyebb a két festést egymáshoz alakítani. Ha az egyik szemet befejezed, majd ezt követően állsz neki a másiknak, akkor nagyon kicsi lesz az esélye, hogy egyforma végeredményt kapj, ami nem mutat túl szerencsésen!

A szemhéjak festésének utolsó lépéseként az éles határvonalakat finoman satírozd össze. Ezt a technikát bátran alkalmazhatod szinte az összes szemtípus esetében, hiszen egyaránt jól mutat, egy kivétel akad, ha szemeid nagyon távol ülnek egymástól. Ugyanis ez a festés optikailag tovább távolítja őket. Abban az esetben, ha ilyen a szemtípusod írj bátran a postaládámba és szívesen javaslok egyéb megoldást!

Befejezésként ebben a sminkben sötétebb por került a szempillatőbe, amivel tovább hangsúlyozhatod a szemedet, ha nem szeretnéd ezt a hatást, akkor nyugodtan kihagyhatod ezt a lépést.

Szempillaspirál használata

A sminket szempillaspirál használatával hangsúlyozhatod ki.

nappali_lepesek3.jpg

Pirosítás

Nappali sminkünk karakterét követve ezalkalommal természetes, barnás árnyalatú pirosítóval emelheted ki arccsontodat. Itt arra érdemes figyelned, hogy a legtöbb ilyen termék esetében a hozzá adott ecsetek általában túl kicsik, durvák így nagy valószínűséggel nem tudsz majd velük szépen dolgozni. A legjobban akkor jársz, ha beszerzel egy megfelelő ecsetet külön erre a célra.

nappali_lepesek4.jpg

Szemöldök

A nappali sminkünk esetében a szemöldököt szintén kiemeljük, itt ugyanúgy figyelned kell a természetességre. A színnek a szép összhatás érdekében harmonizálnia kell a hajszínnel, így ha szőke vagy, jobb ha kerülöd a túlságosan sötét szemöldökfestést.

Szájfény

Gyors nappali sminkünk lezárásaként jöhet egy kis szájfény és máris indulhat a nap! :)

Szép reggelt, és még szebb sminkeket!

A cikket köszönjük Gali Reninenk!
http://renatagali.com/

Reni_Gali_blog.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://monumental.blog.hu/api/trackback/id/tr696909965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása